Så vem är Tomas Lundholm?

Internet i allmänhet men främst sociala medier, e-handel och online-marknadsföring är några ämnen jag brinner lite extra för. Annars är jag en sportfåne av rang och ser det mesta i sportväg som visas på TV och om det var möjligt skulle jag ta semester under alla större mästerskap. Har själv en bakgrund som fotboll- och hockeyspelare och får idag utlopp för mina fotbollsdrömmar som vass högerytter i korpen.

Internet – en fluga?

Fluga eller ej så har internet varit en del av mitt liv sedan 1995 då det gjorde sitt intåg på Rudbecks gymnasium i Sollentuna. Efter det fortsatte det med studier på Nackademin som i sin tur ledde till anställning på Citat som webbdesigner. 2001 gick luften ur den så kallade “IT-bubblan” och jag åkte på långsemester till Asien för att ladda batterierna och hämta inspiration.
Väl tillbaka drog jag igång egna firman Brown Paper Bag som sysslade med allt inom webb, från rena designuppdrag till e-handel och framtagande av streamingplattformar.

Åren som frilans flög fram med jobb åt kunder av alla de slag, stora som små. Från att ha fokuserat mer på rena design och programmeringsuppdrag har fokus de senaste åren legat på att hjälpa kunder att ta ett större grepp om sin online-strategi och om en sådan saknats hjälpa dem att ta fram en. Sociala medier, sökmotorer och mobilt internet är sådant som intresserat mig särskilt den sista tiden och det är det jag ser mig jobba med mer i framtiden.

Sedan våren 2010 arbetar jag heltid som produktionsledare på Syrup Sthlm, något jag trivs fantstiskt bra med.

Så vad har jag lärt mig under resans gång?

  • Projekt/produktionsledning
  • Webbdesign
  • Sökmotoroptimering (SEO)
  • Webbanalys (Google Analytics)
  • Online-marknadsföring och strategi
  • CSS/XHTML
  • Photoshop
  • WordPress

Du hittar mig även här