Bästa appen för Google Analytics

Bästa appen för Google Analytics

I egenskap av analysbesatt så har jag saknat en vettig app för Google Analytics (märkligt kan tyckas att Google själva inte tagit fram en). Efter att ha testat ett antal olika varianter, som alla sa sig erbjuda “den bästa appen för Google Analytics” så hittade jag till slut Analytics Pro som är allt man kan drömma om – och lite till. Det finns säkert fler appar som erbjuder liknande funktionalitet men absolut inte lika snyggt och lättöverskådligt. Här får du en tydlig översikt över besöksantal, trafikkällor, referrals, nyckelord, vilket innehåll som funkar bäst och mycket mer.

På det hela taget kan man nästan säga att Analytics Pro är enklare att sätta sig in i än vad Google Analytics är (i alla fall om du är nybörjare) och faktum är att det går snabbare att få en snabb översikt i appen än om du loggar in på ditt konto på webben.

Appen kostar dock 45 kr men de är lätt de bästa 45 kronorna jag lagt på en app so far.

Om Google Analytics

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.

Relaterade inlägg