Fenomenet Wordfeud och fusk

Fenomenet Wordfeud och fusk

I och med att varenda kotte på bussar och tåg spelar Wordfeud är jag inte helt förvånad över att den toppar Appstores topplista över mest nedladdade gratis-app. Desto mer förvånande (eller egentligen inte kanske?) är det att topplistan över betal-apparna toppas av appen “Swedish Word Finder” och det är alltså en app för att fuska i Wordfeud.

Är det ännu ett bevis på den bristfälliga undervisningen i svenska skolor att folk alltså måste köpa appar för att vinna i Wordfeud? Det slutgiltiga beviset för det svenska skolväsendets förfall?

Ett annat tecken på svenskarnas benägenhet att fuska hittar man om man gör en sökning på Google med hjälp av deras autocomplete-funktion (dvs när Google hjälper dig att fylla i din sökning). Söker du på “Wordfeud” får du direkt förslag på “Wordfeud fusk”. Söker du sedan på termen “Wordfeud fusk” (ja särstavat men det är tydligen så svenskar stavar) får du idag (2011-09-20)över 30.000 träffar.

 

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.

  • Cassie

    Asså, jag kör fuskappen Wordfraud mot vissa personer jag inte gillar ändå och faktum e att ja lär mig en massa nya ord! Så när ja kör ärligt mot polarna sen kan ja fler ord!! Så såå himla hemskt är det inte att fuska lite i ett litet mobilspel, folk fuskar i dom hemskaste siutationer i övriga livet juuee….

  • http://wordscorer.com Jonas

    Hej! Ja det är många som söker efter fusk på nätet nuförtiden, lite av charmen försvinner och det liknar det som håller på att hända pokervärlden med alla program man kan använda samtidigt som man spelar, som tur är så är inte Wordfeud på blodigt allvar…

    God tur!