Grand Hotel Opera i Göteborg och TV-kanaler

Grand Hotel Opera i Göteborg och TV-kanaler

Sitter här på Grand Hotel Opera i Göteborg. Mitt enda krav på hotell när jag åkte ner hit var att det skulle gå att se på dagens derby (dvs DIF-AIK). Det skulle inte vara några problem. Självklart blev det problem. Men efter samtal med receptionen så kändes det lite bättre, “Vi skickar upp någon”.
-Phu, kvällen är räddad.

10 minuter senare knackar det på dörren och där står den 55-åriga asiatiska städtanten. Hon var ungefär lika bra på att hantera TVn och dess funktioner som AIK är på att spela fotboll (lätt att vara kaxig vid ställningen 0-1 efter första). Så tyvärr – ingen fotboll och nytt samtal till repan där jag förklarade hur viktigt det var att få in matchen. “Nu ska det nog funka” möttes jag av, men nej inte det. Till slut fick jag svaret att “jag är inte säker på att vi har de kanalerna här faktiskt” – vilket känns minst sagt märkligt när alternativet att välja dem finns i TVn samt en instruktion hur man beställer dem ligger i anslutning till fjärrkontrollen.

Sista kontakten med repan; “Nej det verkar inte funka. Jag har pratat med min chef men han säger att det inte riktigt är hans område.”. Nähä men kanske vidarebefodra till personen vars område det är då? Spontant kan jag tycka att, med tanke på att jag förklarat hur viktigt det var för mig att få se på matchen, kunde man kommit med något bättre än ett “Vi beklagar men det verkar inte funka”.

Efter diverse trixande, dvs dra ur TV-sladden och sätta i den igen så har jag nu iallafall lyckats med konststycket att komma till en skärm som talar om för mig att kanalen jag försöker se på kostar pengar och om jag vill kan jag fylla i rumsnummer, trycka på ok och sen så funkar det. Självklart funkar det inte så. MEN jag hör iallafall ljudet!

Tusen spänn på att det bara är att dra ur en sladd nere i receptionen och sen sätta i den igen.

Nästa gång jag drar till Göteborg blir det inte Grand hotell Opera i alla fall.

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.

Relaterade inlägg