Google Music

Google Music

Idag går Googles musiktjänst Google Music från beta till skarp version. Än så länge finns tjänsten endast tillgänglig på den amerikanska marknaden.

Google Music är gratis och låter dig lagra upp till 20 000 låtar som du sedan kan streama. Det finns även stöd för lyssning i offline-läge.

Via integration med Android Market kan du även välja att köpa musik i högre kvalitet (mp3 i 320 kbps kvalitet).

Men vad som kan ses som Google Musics största tillgång är dess integration med övriga Google-tjänster. Google Music är t ex helt integrerad med Google+ där du kan dela med dig av din musik till dina cirklar.

I dagsläget finns det flera aktörer (Amazon, Apple m fl) som slåss om den digitala musikmarknaden – men i en tid då Social Sharing får allt större betydelse får ändå största utmaningen ses som Facebooks samarbete med Spotify. Hur ska Google Music få användarna att dela musik på sina plattformar istället för Facebook?

Google+ har haft det motigt att driva användare till sig – är en väl fungerande och integrerad musiktjänst det som kommer att få det att vända?

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.