Google+ släpper Pages för företag

Google+ släpper Pages för företag

I dag annonserade Google sin motsvarighet till Facebook Pages – Google+ Pages. Hittills har Google+ riktat sig mot vanliga användare men nu tar man alltså nästa (och inte helt oväntade) steg och lanserar Pages för företag.

Det är ännu för tidigt att säga hur Google+ Pages kommer att skilja sig från Facebook Pages men det man kan gissa redan nu är att +1 kommer få en större betydelse i framtiden. Kanske kan lanseringen av Pages för Google+ också lyfta Hangouts (Google+ videochat) som många har haft svårt att se nyttan med än så länge.

Än så länge är inte Google+ Pages tillgängligt för vem som helst, men inom kort kommer du kunna sätta upp en företagssida här: https://plus.google.com/pages/create.
Tills vidare kan du dock ta en titt på några av de företagssidor som kommit upp hittills; H&M, Toyota och X Games. Så klart finns det även en officiell Google+ Page också.

Du kan även ladda hem en guide till hur du skapar din egna Google+ Page sida här [.pdf].

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.