Buffer – verktyg för Twitter

Buffer – verktyg för Twitter

Tänkte skriva några rader om Buffer, som är ett verktyg för att schemalägga dina Tweets och på så sätt göra dig effektivare på Twitter (du kan även schemalägga inlägg till Facebook med Buffer).

Studier visar att genom att strategiskt tajma dina tweets så kan du öka genomslagskraften på dina tweets med 200 %(!). Inte så konstigt när man tänker efter – vad det kortfattat handlar om är att se till att du twittrar när dina följare lyssnar.

Allt du behöver göra för att komma igång är att registrera ett konto hos Buffer och sedan är det bara att börja schemalägga dina tweets. Till skillnad från t ex Tweetdeck eller Hootsuite så behöver du inte sätta en postningstid till varje tweet utan här sätter du upp ett dagligt schema då du önskar att Buffer twittrar åt dig.

Buffer erbjuder även ett antal tjänster för att göra det så enkelt som möjligt för dig att “buffra”. T ex finns tillägg för så väl Firefox som Chrome samt en “Dela-knapp” som ni kan se in action ovanför och under detta inlägg.

 

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.