Facebook Timeline-mall – pimpa din Timeline

Facebook Timeline-mall – pimpa din Timeline

» Klicka här för att ladda hem psd-fil för att skapa cover-foton för Facebooks Timeline

Facebooks Timeline har funnits tillgänglig ett tag nu men det är först inom de närmaste dagarna den kommer att implementeras fullt ut – dvs du kan inte längre välja att inte ha den. En av nyheterna med Timeline är att du kan lägga till ett så kallat cover-foto, vilket är en stor bild som visas överst i din profil (se bilden nedan).

Facebook cover image

Exempel på hur en cover-bild kan se ut

Att skapa ett snyggt cover-foto är inte svårt, du kan egentligen bara ladda upp ett foto det gillar så anpassar Facebook storleken automatiskt så att det passar in i ytan. Men vill du vara lite mer kreativ underlättar det om du har en bra mall att utgå från så att du kan jobba med cover-fotot i kombination med din vanliga profilbild.

Några saker att ha i åtanke när du skapar ditt cover-foto:

  • Måtten på bilden är 851 px bred och 314 px höjd
  • 1 px ram läggs på i Facebook men det är inget som påverkar din bredd på bilden

Behöver du inspiration? Här hittar du 40 sköna exempel på hur man kan använda sitt cover-foto.

» Ladda hem Timeline-mall i psd-format här

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.

  • David

    Hej. Hittade din mall här när jag googlade. Grymt, tack. Dock fick jag inte det att bli riktigt 100%. Profilbilden passar inte riktigt in perfekt. Har testat att använda ytan för både “profilbild” och “ram” i layers. Även att ta “redigera miniatyrbild” i facebook och sedan trycka på anpassa. Men får det inte riktigt bra. Har du nått tips där?

    MVH David