Assar tackar för sig i DN

Assar tackar för sig i DN

Det är med stor sorg jag konstaterar att serien Assar, tecknad av Ulf Lundkvist, har gjort sitt i DN. Assar har rullat sedan 1990 men nu är det alltså slut. Jag har själv följt serien sedan dag 1 och när jag i vuxen ålder bestämde mig för att prenumerera på en morgontidning var Assar en starkt bidragande orsak till mitt val. Sista strippen (nummer 6793!) publicerades 31 december och jag hoppas innerligt att man hittar någon godkänd ersättare för i dagsläget ser det, minst sagt, tunt ut på seriesidan då “Medelålders plus” inte är mycket att hänga i gran.

DN skriver att “Ulf Lundkvist på egen begäran efter 22 år har harvat klart med Tyrone, Razor, herr Kantarell och övriga invånare i Nollberga. De hälsar och tackar för tiden som varit och Ulf lovar att även i fortsättningen förgylla varannan söndag med en teckning till seriesidan.

För er som ännu inte upptäckt denna fantastiska serie kan kort nämnas att den utspelar sig i Nollberga, en liten by någonstans i Sverige, med inskränkta invånare som lever i kulturell misär. Här hittar vi invånare som Assar (den levande korven), Superhjälten Bimbo (som till vardags är ärketönten Tyrone) och hans nemesis Razor.

Så här kommer den, den allra sista Assar-strippen, från DN 31 december 2012. Tack för allt Assar (och Ulf Lundkvist)!

Serien Assar - sista strippen i DN

Eller som Razor brukar säga; Bryna Nuppa Fjässa Sponken!
Razor - Assar - Bryna Nuppa Fjässa Sponken

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.