Emeet – konferens för e-handlare

Emeet – konferens för e-handlare

Emeet är en s k “unconference“, d v s att det är du och övriga deltagare som står för konferensens innehåll, för e-handlare. Våren 2011 genomfördes den första upplagan av Emeet vilken följdes upp av ännu en under hösten och nu är det alltså snart dags för den tredje upplagan. Årets första Emeet går av stapeln den 21 mars och kommer att husera i Postens huvudkontor i Solna.

Konceptet för Emeet är enkelt – det finns ingen satt agenda utan alla får tala fritt så här har du verkligen chansen att dela med dig av dina erfarenheter samt ta del av andras. Inom just e-handel känner jag att just andras erfarenheter är ovärdeliga då det finns så otroligt många frågor kring saker som t ex betalnings- och fraktalternativ som man bara kan få svar på från andra som varit i just den sitsen. Eller hur ser den ultimata utcheckningssidan ut? Att läsa om det är en sak men att faktiskt höra från de som jobbar med det varje dag och har testat i flera år är något helt annat.

Viktiga ståndpunkter för Emeet:

  • På Emeet är vi alla jämnställda. Det spelar ingen roll om din ehandel omsätter 12.000kr eller 120.000.000kr. Här är det inställning och passion som spelar roll.
  • På Emeet finns inga hemligheter. Under tidigare upplagor av Emeet satt ebutiker inom exakt samma genre och delade erfarenheter och lärdomar.
  • På Emeet är ingen en konkurrent. Marknaden är idag stor nog för flertalet ebutiker inom samma genre. Låt oss tillsammans istället flytta över köpen från offline till online.
  • På Emeet dömer vi inte. Hjälpa istället för att stjälpa är en enkel regel.
  • På Emeet är kunskap alltid gratis.

Blogg-badge - Emeet 2012Biljetterna, som för övrigt är gratis(!), tog slut på under en minut så därför lottar nu gänget bakom Emeet ut 5 biljetter. Allt du behöver göra är att lägga upp en badge (se bild till vänster) på din hemsida som säger att du vill delta på Emeet. Badgen hittar ni här.

Det finns även en badge för användare som fått en biljett till Emeet och som man kan lägga upp på sin sida och tala om för resten av världen att man ska gå. Om du vill lägga upp den på din sida hittar du den här.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer kring Emeet så kan jag rekommendera att följa dem på Twitter; @Emeetse och hålla koll på #Emeet.

 

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.