Dags att komma i form!

Dags att komma i form!

I och med att jag nu går på två månaders semester känner jag att det är dags att ta tag i det här med träningen. Då jag har en nyfödd hemma så kommer man ju få regelbundna barnvagnspromenader men det kommer nog tyvärr inte räcka för att jobba bort de spår som min kärleksrelation till öl lämnat efter sig.

Så idag gav jag mig ut i spåret på min första löprunda på drygt nio månader. Laddad till tänderna med ett par nya löparskor utrustade med ett par ortopediska fotbäddar anpassade efter mina fötter gav jag mig iväg. Relativt snart insåg jag dock att planen att ta sig runt i det dryga fem kilometer långa spåret utan att gå bara var att lägga ner. Så jag fick snabbt komma upp med en ny plan vilket resulterade i ett upplägg enligt “2 minuters löpning och 4 minuters promenad” vilket funkade finfint.

Gamla Tomas hade vägrat gå och istället sprungit på hela vägen vilket hade resulterat i att min kropp gått sönder och sen hade det dröjt ytterligare nio månader till nästa löptur. Men vuxna, mogna Tomas lägger gamla principer åt sidan och skäms inte för att inse att det är ok att promenera mellan varven! :)

Så tiden blev till slut 46 minuter, med andra ord en bit kvar till rekordtiden på 23 minuter från 1992..
Men var sak har sin tid – första målet blir att komma under 30 minuter. Beach 2014 – här kommer jag!

har jobbat med internet sedan slutet av 90-talet, gillar allt som har med nätet att göra men brinner lite extra för sociala medier, e-handel, sökmotoroptimering och webbanalys.